Studio

Popol Vuh

Samen met de stemtherapeut Marius Engelbrecht werk ik aan een oratorium-achtig werk dat de ontstaanslegende van de Maya's beschrijft, zoals we dat vinden in de Popol Vuh. We laten ons inspireren door oude indiaanse rituelen en zoeken naar een toonzetting die het krachtige oer-karakter van deze legende weergeeft. De bezetting is koor, spreekkoor, soli, verteller en slagwerk.

Go Butterfly, Go!

In opdracht van Amsterdam Bussiness & Wildlife Productions schrijf ik de muziek bij de film "Go Butterfly, Go!" van de cineaste Josephine Hamming. Deze film gaat over het intrigerende leven van trekkende vlinders. Net als veel vogels, zijn er ook vlinders die, op zoek naar een gunstig klimaat, tussen het Noorden en het Zuiden heen en weer reizen. Een van die vlindersoorten is de Vanessa Atalanta.
Aangezien deze vlinders maar kort leven is het niet een vlinder, maar zijn het meerdere generaties die deze lange reis voltrekken!
Doormiddel van de muziek probeer ik tot de mysterieuse wereld van deze dieren door te dringen. Om aansluiting te vinden bij ons emotionele leven, maak ik daarbij onder andere gebruik van de menselijke stem, maar dan op een ongebruikelijke manier.

Twee gedichten van Marsman

Als aanvulling op "Maannacht" > wil ik de gedichten "Slapende Vrouw" en "Annie" op muziek zetten voor dezelfde bezetting

Trio voor klarinet, cello en piano

Het Trio Cantorum geeft mij een compositieopdracht. Na het schrijven van "La Fête nocturne de Printemps" ben ik steeds gefascineerd gebleven door de combinatie van klarinet en cello. Na het horen van het Trio Cantorum was ik ervan overtuigd dat dit, samen met de piano, een ideale combinatie van instrumenten is waar nog veel te weinig voor geschreven is. Ik ben dan ook heel blij dat ik voor dit ensemble van uitmuntende musici een compositie mag schrijven! Behalve dat ik de klankkleuren die deze combinatie mogelijk maakt uit wil buiten, wil ik dit ook in een bijzondere muzikale vorm gieten waar ik al enige jaren over aan het nadenken ben.

Nunc Dimitis

Deze mooie tekst wil ik graag op muziek zetten voor kinderkoor, tenor, bariton, bas en 4 violoncelli.

 

PaginaThumb